Wordpress - Sådan undgår du at få din hjemmeside hacket

WordPress – Undgå at få din hjemmeside hacket

Rigtig mange hjemmesider, der er lavet i WordPress, bliver jævnligt hacket. Måske har du selv prøvet det?

Heldigvis er der meget, du selv kan gøre – både for at undgå at blive hacket, men også hvis uheldet skulle være ude.

Uanset om du selv laver din hjemmeside i WordPress, eller har nogen til at gøre det for dig, er det vigtigt, at du sikrer dig mod at få din hjemmeside hacket.

For tænk på alt det spildte arbejde, et hackerangreb kan medføre. Det vil koste dig en masse tid og måske også blod, sved og tårer at få din hjemmeside genskabt, hvis du ikke har beskyttet den på forhånd.

Wordpress - undgå at få din hjemmeside hacket - blogindlæg af Anita Cordes

Og måske kan du slet ikke genskabe din hjemmeside selv og må ud og betale for professionel hjælp til det.

Du kan tjekke her, om dit website er angrebet af hackere. Du indtaster blot din web-adresse, og kort efter har du resultatet. https://sitecheck.sucuri.net/

Sådan undgår du at din WordPress-side bliver hacket

Her er nogle tips til, hvad du selv kan gøre for at undgå, at din hjemmeside bliver udsat for et hackerangreb. 

Din WordPress-side skal være backet up

Husk ALTID at tage en backup af din WordPress-side, inden du går i gang med at opdatere noget, f.eks. dine plugins.

Gør det til en god vane at tage backup, før du laver ændringer, uanset om det er at lægge nye tekster, billeder, videoer, produkter osv. ind på din hjemmeside.

Jeg bruger det plugin, der hedder UpdraftPlus. Det er super nemt at installere i WordPress, og det gemmer helt automatisk alle dine data i Dropbox.

Opdater dine plugins

Det er vigtigt, at du altid sørger for at holde dine plugins opdateret, da hackerangrebene ofte sker via plugins, hvor de kan finde en vej ind til din hjemmeside og lave al mulig ravage.

Opdater WordPress

Sørg for at få opdateret WordPress, når der kommer nye versioner. Jeg plejer dog at vente 1-2 uger, fra opdateringen er kommet, til jeg opdaterer min side. I den periode følger jeg med på Facebook for at se, om der er nogen problemer med opdateringen, da det indimellem forekommer.

Her skal du IKKE opdatere

Hvis du har et tema, hvor du selv (eller en anden) har lavet ændringer til det, f.eks. ændret på fonte, skrifttyper, indsat kodede Call-to-action knapper, der ikke er en del af temaet osv., så skal du IKKE opdatere dit tema, når der kommer en ny version. For så mister du dine ændringer og skal lave dem igen.

Bruger du et child theme til dit tema, ligger dine ændringer dog her, og du kan opdatere temaet, når der kommer nye versioner. Husk igen at tage en backup, før du opdaterer.

Gør det svært for hackerne

Husk også at skifte dit brugernavn og password med jævne mellemrum. Så er du selv med til at gøre livet endnu mere besværligt for hackerne.

Hjælp min WordPress-hjemmeside er blevet hacket – hvad gør jeg?

Skulle du havne i den uheldige situation, at din hjemmeside er blevet hacket, så vil jeg opfordre dig til at søge professionel hjælp. Jeg ville gerne kunne hjælpe dig, men så stor en teknik-nørd er jeg ikke, så det kan jeg desværre ikke. Men jeg kender nogle dygtige mennesker, der kan.

Skulle det værste derfor ske, er du altid velkommen til at sende mig en mail, og jeg vil fortælle dig, hvem jeg vil anbefale dig at kontakte.

TIP!

Vil du have mange flere tips og gode råd til din hjemmeside, så læs også disse blogindlæg:

Anita Cordes
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial