Lav din egen Facebook-gruppe

Forleden fik jeg i en af mine grupper et spørgsmål om, hvordan man rent praktisk opretter en gruppe på Facebook. Hvad skal man huske, hvordan får man inviteret mennesker til at melde sig ind i gruppen osv.? Alt dette og meget mere får du svaret på i dette blogindlæg.

Derfor skal du have din egen Facebook-gruppe

Der er mange fordele ved at have din egen gruppe:

  • Du får mulighed for at positionere dig som ekspert inden for dit felt.
  • Du kommer længere ud til en masse mennesker, som lærer dig at kende.
  • Du får masser af god feedback, når du viser, at du gerne vil hjælpe andre.
  • Du kan spørge medlemmerne om ting, du gerne vil vide og kan bruge i din forretning.
  • Du kan dele gode idéer, tips, meningsmålinger, blogindlæg osv. i din gruppe.

Lav din egen Facebook-gruppe. Blogindlæg af Anita Cordes

Men kræver det ikke en masse tid, vil du måske spørge? Jo, det tager tid og engagement at bygge gruppen op, og den lever ikke bare af sig selv.  Men det er absolut arbejdet værd.

Du skal gøre opmærksom på, at gruppen findes, og du skal selv gå forrest med at slå opslag op, svare andre osv. Men når folk først er blevet glade for at være med i din gruppe, vil de også slå ting op og være med til at holde gruppen aktiv.

Sådan opretter du en Facebook-gruppe

Inden du går i gang, skal du beslutte, om du vil oprette gruppen fra din personlige Facebook-profil eller fra din firma Facebook-side. Det er en smagssag, men du skal finde ud af, om du gerne vil kommentere og agere som dig selv eller som dit firma?

Jeg har gjort det sådan, at jeg i mine egne grupper agerer som min firmaside. Men når jeg melder mig ind i andres grupper, gør jeg det som min personlige profil. Men det er helt op til dig, hvad du foretrækker.

Stå på Startsiden af Facebook og klik på ”Opret” øverst i menuen og derefter klik på “Gruppe”.

Skriv det navn, din gruppe skal have. Hvis navnet er optaget i forvejen, vil Facebook gøre dig opmærksom på det, og så må du prøve noget andet.

For at gruppen bliver aktiv, skal du invitere en person – det kan sagtens være dig selv.

Dernæst vælger du, hvilken type gruppe du vil lave. Tidligere fandtes der 2 forskellige slags: Offentlig, lukket eller hemmelig.

Men det har Facebook nu ændret, så der kun er 2 typer:

Privat gruppe: Det er kun medlemmer, der kan se  hvem der er med i gruppen og deres opslag.

Offentlig gruppe: Alle kan se, hvem der er med i gruppen og deres opslag.

Vigtigt

I næste punkt skal du vælge, at gruppen er “Synlig”. Når du gør det, kan du invitere folk ind i gruppen ved at sende et link til gruppen.

Vælger du derimod “Skjult”, kan du kun invitere dem, du er venner med på Facebook. Og det er ikke så smart, hvis det fx er kunder eller andre, du gerne vil have med ind i din gruppe, men som du ikke ønsker at være venner med privat.

Sæt flueben i “Fastgør i genveje”, så har du altid din gruppe liggende i venstre kolonne på Facebook og kan nemt finde den.

Derefter klikker du ”Opret”. Der findes andre indstillinger, du kan sætte op for gruppen, bla. farve, om sider kan være medlem, spørgsmål du vil stille før optagelse i gruppen osv. Dem finder du her ved at klikke på knappen “…Mere”, se nedenfor.

Du laver nu et coverbillede i formatet 828×315 pixels. Hvis du sætter tekst på billedet, så husk at centrere teksten en del, da billedet er noget smallere på en mobil.

Dernæst udfylder du ”Om” med en beskrivelse af din gruppe. Hvis du fx ikke ønsker noget salg i din gruppe, så skriv det her.

Du kan også vælge at skrive et velkommen-opslag, som du fastgør øverst på siden som en meddelelse. Det kan fx være, at du gerne vil opfordre medlemmerne til at præsentere sig eller lignende.

Det er også en god idé at skrive, at der ikke findes nogen dumme spørgsmål, så medlemmerne føler sig trygge ved at stille spørgsmål, som de er i tvivl om svaret på.

Du kan se, hvordan jeg har gjort det i min gruppe ”Tip til salg og markedsføring”. I gruppen er vi over 1000 mennesker, og her kan du få svar på dine spørgsmål, sparre med os andre og dele din viden.

Husk at slå notifikationer til, så du ikke går glip af det, når der er ny aktivitet i din gruppe. Det kan jo være noget, du skal svare på eller forholde dig til.

Få flere medlemmer af din Facebook-gruppe

Du kan nu invitere folk til din gruppe. Det kan du gøre på flere måder:

  • Lav jævnligt opslag om gruppen på din Facebook-side.
  • Skriv et nyhedsbrev og fortæl om gruppen, og hvorfor det er en god idé at være medlem af den.
  • Hav en fast knap i bunden af dit nyhedsbrev, så folk altid kan finde din gruppe.
  • Sæt et link til gruppen i din autosignatur.
  • Få trykt et link til gruppen på dit visitkort osv.

Lad endelig være med bare at tilføje folk til gruppen, hvis de ikke selv har bedt om det. Jeg synes, det er en uskik, og jeg bliver ret irriteret over det. Var jeg blevet inviteret, havde jeg måske sagt ja.

Du kan overveje at gøre andre medlemmer af gruppen til Administrator. Det har jeg gjort med et par stykker i Tip til salg og markedsføring, for så ved jeg, at de fx godkender nye medlemmer, når jeg er på ferie og ikke er så meget på Facebook.

Andre gode grupper

Jeg har skrevet et andet blogindlæg med link til en masse gode grupper, du også kan melde dig ind i. Læs blogindlægget ”Facebook-grupper er vejen til større engagement”.

God fornøjelse med at lave din egen Facebook-gruppe.