Hjemmesider – Sådan undgår du døde sider

Du har med garanti også prøvet at lande på en helt blank hjemmeside med en ”fejl 404”. Det vil sige en side, der ikke længere er aktiv, og hvor ejeren har glemt at dirigere dig et andet sted hen.

Ikke det smarteste, for det er en stensikker måde til at få dig til at vende om og søge efter informationen et andet sted.

Hjemmesider: Sådan undgår du døde sider - blogindlæg af Anita Cordes

Men det er der heldigvis en smart løsning på.

For et stykke tid siden lavede jeg en større oprydning på min hjemmeside. Jeg havde gennem årene fået tilføjet alt for mange sider og undersider, og det hele var blevet lidt for uoverskueligt for min målgruppe – og mig selv.

Desuden havde jeg også nogle ydelser på siden, som jeg tilbød, da jeg startede som selvstændig, men som jeg ikke længere sælger. Væk med dem.

Det vil sige, det var noget af en større omgang, jeg skulle i gang med. Samtidig med jeg skulle sikre mig, at jeg fik det gjort korrekt.

Hvis jeg bare havde slettet siderne eller gjort dem private i WordPress, så risikerede jeg, at en masse mennesker havnede på en blank 404-side.

Jeg kendte godt til 301 re-direction, men var ærlig talt i tvivl, om det var noget, jeg kunne finde ud af. Du kender sikkert godt det med, at man er bange for at lave en fejl, der lægger hele ens hjemmeside ned.

Sådan havde jeg det også, så jeg skulle finde den rigtige måde at gøre det på uden samtidig at miste overblikket.

Her er hvad jeg gjorde for at undgå døde sider

Jeg startede med at oprette et Excel-ark, hvor jeg i den første kolonne listede samtlige hoved- og undersider på min hjemmeside og kopierede url’en ind for hver enkelt side.

I næste kolonne satte jeg så den url ind, hvor min ”gamle” underside skulle re-directes eller sendes videre til på godt dansk.

I den 3. kolonne skrev jeg kommentarer til hver enkelt side som fx ”Slettes” eller ”Omskrives senere” osv.

Derefter hentede jeg det plugin i WordPress, der hedder ”Redirection”. Med det i hånden havde jeg nu et meget enkelt redskab til at få re-directet alle de sider, jeg gerne ville af med.

Det er supersimpelt at gå til. Du kopierer først url’en på den side, du gerne vil af med ind i pluginnet der, hvor der står ”Source URL”. Dernæst kopierer du url’en på den side, du vil re-directe den gamle side til ind, hvor der står ”Target URL”.

Ikke noget teknisk hokus pokus, men lige til at gå til. Og på den måde fik jeg ryddet rigtig godt op på min hjemmeside. Det samme kan du gøre.

Husk! Hvis det ikke blot er en enkelt side, du fjerner, men også et menupunkt, skal du også fjerne selve menupunktet.

Ingen er fejlfri, og heller ikke jeg. Så skulle du støde på en død side på min hjemmeside, må du meget gerne sende mig en mail på marketing@anitacordes.dk så jeg hurtigst muligt kan få rettet fejlen.

TIP!

Vil du have mange flere tips og gode råd til din hjemmeside, så læs også disse blogindlæg: